În ultima zi a vizitei de studiu din Regiunea București – Ilfov, studenții au mers la Parlamentul României. Această vizită le-a oferit studenților posibilitatea de a afla cum funcționează Senatul și Camera Deputaților. Tinerii au aflat informații despre Senat – organizarea,funcționarea, structurile Senatului, precum și în ce constă activitatea parlamentară din Camera Deputaților, care sunt structurile parlamentare, cum lucrează camera deputaților. Studenții au fost curioși ce presupune activitatea în anumite profesii din cele două structuri. Această vizită a permis studenților șansa de a creşte nivelul de orientare în raport cu realităţile pieţei muncii din România şi de a se raporta la standarde externe şi la aşteptări personale în mod echilibrat, de a stabili expectaţii realiste.

Aceasta activitate s-a desfasurat in activităților derulate prin intermediul proiectului ASCED – Angajare sustenabilă și competitivitate pentru studenții din domeniul economic şi drept implementat de Centrul de Dezvoltare Socială T&CO, în parteneriat cu Fundația Alături de Voi România, în perioada 24 septembrie 2020 – 23 septembrie 2022, co-finanțat prin Programul Operațional Sectorial Capital Uman 2014 – 2020, număr contract POCU/626/6/13/130352.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea șanselor de găsi un loc de muncă pentru un număr de 211 studenți, din cadrul facultătilor de Drept, Economie și Științe Politice din regiunea Nord-Est, prin stagii de practică și consultanță specifică pentru carieră.