Ieri, 19 septembrie 2022, a avut loc conferința de închidere a proiectului ASCED – Angajare sustenabilă și competitivitate pentru studenții din domeniul Economic și Drept, implementat de Centrul de Dezvoltare Socială T&CO, în parteneriat cu Fundația Alături de Voi România, în perioada 24 septembrie 2020 – 23 septembrie 2022, co-finanțat prin Programul Operațional Sectorial Capital Uman 2014 – 2020, număr contract POCU/626/6/13/130352.

Obiectivul general al proiectului a vizat creșterea șanselor de găsi un loc de muncă pentru un număr de 211 studenți, din cadrul facultătilor de Drept, Economie și Științe Politice din regiunea Nord-Est, prin stagii de practică și consultanță specifică pentru carieră.

Roxana Ateșoae, managerul proiectului, a prezentat rezultatele proiectului și a subliniat aspectul inovativ pe care acest proiect l-a propus. „Cu emoții finalizăm, astăzi, proiectul – ASCED. A fost un proiect gândit pentru studenții facultaților de drept, economie și științele politice și care a urmărit creșterea șanselor de ocupare pentru 221 studenți. Grupul țintă a beneficiat de un centru inovativ, în cadrul căruia studenții și angajatorii s-au întâlnit pentru activități practice, respectiv webinare, seminarii cu cadrele didactice și partenerii de practică”.
În cadrul proiectului ASCED, beneficiarul Centrul de Dezvoltare Socială T&CO a încheiat un parteneriat cu Universitatea „Petre Andrei” din Iași. Conducerea Universității a transmis aprecierea sa pentru activitățile, rezultatele și impactul proiectului pentru studenții facultăților menționate.

Diana Vasiliu, coordinator proiect partener Fundația Alături de Voi România, partenerul proiectului ASCED, a precizat că acest proiect s-a pliat perfect pe serviciile oferite în cadrul organizației. „Mă bucur că acest proiect a putut oferi studenților pachete de servicii pe care ADV le-a dezvoltat, în special, pentru tineri. A fost o provocare să scoți studentul din zona din confort și să îl duci pe piața muncii. Noi sperăm ca experiența noastră, de mediere, consiliere și plasare pe piața muncii au fost în beneficiul grupului țintă”.

Rezultatele atinse la finalul proiectului sunt:

  • 15 grupe de practică derulate, pentru 221 studenți și masteranzi în Drept, Economie și Științe Politice
  • 120 de studenți implicați în vizite de studiu în regiunea Nord-Est;
  • 28 studenti participanti la vizite de studiu in regiunea Bucuresti-Ilfov
  • 20 de studenți au derulat stagii de practică în Italia
  • 16 webinare derulate pe diferite teme de inters pentru dezvoltarea în carieră a studenților, cu participarea a aproximativ 500 de studenți,
  • 7 parteneriate de practică, pe termen lung, încheiate
  • 222 sesiuni individuale de consiliere și orientare în carieră derulate;
  • 3 ghiduri de practică: Drept, Economie, Științe Politice;
  • 40 de persoane din grupul țintă au un loc de muncă la finalizarea studiilor

 

 

 

 

 

 

Detalii tehnice:

Perioada de implementare a proiectului: de la 24/09/2020 până la 23/09/2022.
Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 și are o valoare totală de 4 749 066,06 lei.

Informații suplimentare legate de proiect:
Manager proiect: Roxana Ateșoae
Tel: 0758 028 613

www.asced.centruldezvoltaresociala.ro