În perioada 10-14 mai 2021, în cadrul ASCED – Angajare sustenabilă și competitivitate pentru studenții din domeniul economic şi drept se desfășoară vizita de studiu, din Regiunea Bucureșt-Ilfov, pentru studenții de la specializările drept, economie și științe politice.

Pe 13 mai 2021, studenții au mers într-o vizită de studiu la Autoritatea de Supraveghere Financiară. Am primit astăzi vizita unui grup de studenți ai Facultății de Drept, din cadrul Universității „Petre Andrei” din Iași. Am discutat cu ei despre activitatea Autorității, dar și despre caracteristicile și dinamica piețelor pe care le supraveghem. De asemenea, a fost abordată și tema educației financiare, precum și importanța acesteia în perspectiva dezvoltării piețelor financiare nebancare. Studenților le-au fost menționate și oportunitățile de dezvoltare profesională, cu precădere în piața de capital, ca absolvenți de studii juridice. Studenții interesați de domeniul financiar sunt întotdeauna bineveniți la A.S.F. pentru stadii de internship și, de ce nu, pentru a fi angajați, după ce-și vor fi terminat studiile. Avem nevoie de tineri bine pregătiți, viitori specialiști în cadrul asigurărilor, pieței de capital și al pieței pensiilor private”.

Aceasta activitate s-a desfasurat in activităților derulate prin intermediul proiectului ASCED – Angajare sustenabilă și competitivitate pentru studenții din domeniul economic şi drept implementat de Centrul de Dezvoltare Socială T&CO, în parteneriat cu Fundația Alături de Voi România, în perioada 24 septembrie 2020 – 23 septembrie 2022, co-finanțat prin Programul Operațional Sectorial Capital Uman 2014 – 2020, număr contract POCU/626/6/13/130352.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea șanselor de găsi un loc de muncă pentru un număr de 211 studenți, din cadrul facultătilor de Drept, Economie și Științe Politice din regiunea Nord-Est, prin stagii de practică și consultanță specifică pentru carieră.